Ajándékjegyek egészségügyi és szociális dolgozóknak


Ingyenjegyekkel háláltuk meg az egészségügyi és szociális dolgozók munkájátForrás: pecsma.hu

A Pécsi Nemzeti Színház az Egyesített Egészségügyi Intézmények és az Integrált Nappali Szociális Intézmény dolgozói számára 50-50 jegyet ajánlott fel A padlás című szuperprodukciójukra, ezzel meghálálva a járványidőszak során végzett munkájukat.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy városi összefogás keretében nemrég megajándékozták mind a két és félezer pécsi ápolót, akik az elmúlt egy évben a járvány alatt is emberfeletti munkát végeztek. Az ajándék kedvezménykuponokat ápolók többek között a pécsi állatkertben, múzeumokban, a Zsolnay-negyedben, a Hullámfürdőben, és a Pannon Filharmonikusok egyik koncertjére használhatják fel. A pécsi egészségügyi és szociális ágazatban dolgozók munkájának meghálálása itt viszont nem ért véget, május 31-én ugyanis Lipics Zsolt, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója és Nyőgéri Lajos, szociális ügyekért felelős alpolgármester adott át ingyen színházjegyeket számukra a vírushelyzet során nyújtott munkájuk elismeréseként.

– Nagyon fontos számomra a társadalmi felelősségvállalás. Az, hogy ha tehetjük, a magunk módján segítsük azokat, akik erre rászorulnak, akik ezt megérdemlik. Mivel júniusban nyílik a színház, ezért adódott is lehetőség erre,  az Egyesített Egészségügyi Intézmények és az Integrált Nappali Szociális Intézmény dolgozói számára 50-50 jegyet ajánlottunk fel A padlás című szuperprodukciónkra – mondta Lipics Zsolt.

Szentivánszkiné dr. Örkényi Anna, az Egyesített Egészségügyi Intézmények vezetője kiemelte, hogy a dolgozóiknak nagyon jól esik az elismerés, hiszen a járvány elleni védekezésből nagyban kivették a részüket.

– Nem ez az első eset, hogy az önkormányzat háláját fejezi ki az ápolók munkájáért. Legutóbb az ápolók napján kaptak például különböző kedvezményekre jogosító kuponokat. A színház ajándéka illeszkedik a sorba, nagy örömmel fogadtuk és nagyon köszönjük a jegyeket – mondta Dr. Örkényi Anna.

Varga Mónika, az Integrált Nappali Szociális Intézmény igazgatója hangsúlyozta, hogy a Pécsi Nemzeti Színház az intézménynek nem először segít, ugyanis a járványhelyzet legkeményebb időszakában a színház munkatársai is segítettek az idősek ellátásában.

– Hálásak vagyunk ezért a komoly kulturális felajánlásért, hiszen minden dolgozónk vágyik már a jó élményekre, a szórakozásra és a kikapcsolódásra a mögöttünk álló igencsak feszült időszak után – mondta.

Nyőgéri Lajos alpolgármester a fentiekhez hozzátette, hogy mind az EEI, mind pedig az INSZI dolgozói példamutatóan tették a dolgukat a járvány legnehezebb heteiben is, annak ellenére, hogy a vírus az ő egészségüket is veszélyeztette.

– Sajnos az intézmények dolgozói közül sokan átestek a betegségen, ezért külső segítséget kellett igénybe vennünk. Elsősorban az önkormányzati intézményekhez fordultunk, többek között a színház dolgozóihoz is, akik az idősek ételcsomagjainak kiszállításában vettek részt. A kialakult létszámhiány miatt nélkülük nem sikerült volna ellátni a rászorulókat. Az így kialakult együttműködés nem csak nekem, mint politikusnak, hanem természetesen azok számára is fantasztikusan pozitív élmény volt, akiken így segíteni tudtunk – mondta az alpolgármester, hozzátéve, hogy a jövőben lehetőség nyílhat arra is, hogy a színház és zenekara erkély- vagy teraszelőadásokat és koncertek adjon az idősek és az ellátottak számára.


Vissza a hírekhez

További hírek

2021. 08. 05.

Honlapunk megújul! Addig is kövessenek minket Facebook-on!

Kedves Közönségünk! Honlapunk jelenleg fejlesztés és átalakítás alatt áll.

2021. 07. 04.

PÉCS „nekem: A VÁROS mindörökre.” | 14. rész

A Pécsi Nemzeti Színház és a Jelenkor folyóirat együttműködésében hetente új videósorozattal jelentkezünk.

2021. 06. 26.

Kihirdette első teljes évadát Lipics Zsolt, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója

FÜGGÖNYT FEL! A miniszter félreléptől a Bűn és bűnhődésig - minőségi színház a pécsi közönségnek; ezt ígéri a 2021/22-es évad programterve.